کد خبر: 91555556
تاریخ انتشار: دوشنبه 02 اسفند 1395
خانه » سایت های خبری » فاطر 24 » طب سنتی با اصلاح روش زندگی فرد، بیمار را درمان می کند
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
آیسان نوزاد متخصص طب سنتی تشریح می کند؛

به گزارش چی 24 به نقل از فاطر 24:

به گزارش فاطر 24، یکی از کهن ترین علوم در نزد ما ایرانیان، طب سنتی است که در دوره های مختلف تاریخی  همواره طرفدارانی در میان مردم  داشته است. شاید این علم با گسترش طب مدرن، در دوره ای کوتاه مورد بی مهری واقع شده  باشد اما راهکارهایی که طب سنتی ارائه کرده است گاهی حتی از طب مدرن نیز نافذ تر بوده است.

گزارشی که می خوانید مصاحبه خبرنگار فاطر24 با دکتر آیسان نوزاد، متخصص طب سنتی است.

 

dr nozad

 

فاطر24: به عنوان اولین سوال، لطفا خودتان را معرفی کرده و شرحی از پیشینه تحصیلی و اینکه چطور وارد عرصه طب سنتی شدید را بفرمایید.

 آیسان نوزاد هستم، پزشک متخصص طب سنتی ایران و فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. هم اکنون نیز ریاست انجمن علمی طب سنتی شعبه ارومیه را بر عهده دارم.

ورود من به طب سنتی، بر می گردد به سال ۸۸ که در دوره سوم آزمون تخصص طب سنتی شرکت کرده و پذیرفته شدم و از سال ۹۲ تاکنون بعنوان تنها متخصص طب سنتی ایران در استان آذربایجان غربی در درمانگاه تخصصی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی مشغول به کار می باشم.

 

فاطر 24: آیا طب سنتی یک تخصص از رشته های پزشکی  مانند گوارش، حلق و بینی ، چشم پزشکی و ... است و آیا همگان می توانند وارد این رشته شوند؟

تخصص طب سنتی ایران همانند سایر تخصصها فقط مختص پزشکان بوده و تنها پزشکان میتوانند در آزمون ورودی آن شرکت کرده و پس از قبولی، در این رشته ادامه تحصیل دهند.

 

فاطر24: طب سنتی به عنوان یک تخصص پزشکی کمتر مورد توجه قرار گرفته، شما برای  ترویج و شناساندن طب سنتی در سطح استان چه فعالیت هایی داشته اید؟

یکی از موثرترین راههای ترویج و معرفی این رشته استفاده از توان رسانه های جمعی است. به همین منظور تاکنون در چندین برنامه تلویزیونی و رادیویی در قالب برنامه های پزشکی و خانواده و نیز آموزشی بخصوص در ماه مبارک رمضان  شرکت کرده  و مصاحبه ها و سخنرانی های گوناگونی نیز داشته ام. همچنین در همین راستا کلاسهای آموزشی متعددی نیز برگزار شده است.

فاطر24:  شما آینده این شاخه از پزشکی را در سطح جامعه چطور ارزیابی می کنید؟ به نظر شماآیا افراد جامعه به این رشته اعتماد پیدا کرده اند؟

طب سنتی ایران را نباید اتفاق جدیدی دانست و مطمئنا همانگونه که این استقبال در طی قرنها باقی مانده همچنان ادامه خواهد داشت و روند علمی و صحیح اجرای آن مطمئناً این رویه را بهتر خواهد کرد.

 

فاطر24: گفته می شود طب جدید بر پایه طب سنتی بنیان نهاده شده و بر مبنای کتابهای ابوعلی سینا و ... استوار است با این وجود چرا در حال حاضر شیوه های درمان در طب سنتی و جدید تفاوت زیادی دارد؟ به نظر شما تفاوت اساسی طب نوین و طب سنتی در چیست؟

 یکی از مهم ترین تفاوت ها بین طب سنتی و طب جدید را در رویکردهای متفاوت آن ها می توان توضیح داد؛ در طب جدید نگاه، بسیار جزئی نگر است و معمولا مشکلِ مربوط به هر عضو، حداقل در ابتدای درمان، فقط به همان عضو محدود می شود، اما در طب سنتی این دید کاملا کلی است به طور مثال در طب سنتی درمان سردرد بدون بررسی دستگاه گوارش امکان پذیر نیست.

 

فاطر24: اینطور که به نظر می رسد طب سنتی بیشتر بر ریشه و علت بیماری تمرکز دارد تا نشانه های بیماری؛ و این سبب می شود که پزشک از نزدیک ترین راه بیمار را درمان کند. راجع به این گفته چه نظری دارید؟

 همیشه نزدیک ترین راه مدنظر نیست بلکه بهترین و جامع ترین روش درمان مهم است.

 

فاطر24: به نظر شما نقش تهاجمات فرهنگی در تغییر الگوی مصرف و همینطور به فراموشی سپردن داشته ها و دانسته های اصیل فرهنگ ایرانی بخصوص در حوزه طب سنتی چیست؟

تهاجمات فرهنگی مخصوصا در مورد انتخاب غذا و مدل زندگی و زندگی ماشینی و کمبود وقت و تمایل به غذاهای فست فود، پایه بسیاری از مشکلات فعلی هستند که اکثرا با فراموش شدن عادات صحیح تغذیه باعث بروز مشکلات فراوانی برای سلامت افراد جامعه می شوند.

 

فاطر24: مردم ایران از قدیم از گیاهان دارویی و طب سنتی  برای درمان استفاده می کردند مثلا گل ختمی برای گلو درد و سرفه. چند درصد از آموزه هایی که در میان مردم رواج دارد درست و صحیح است ؟

خوشبختانه موارد صحیح دم دستی بسیار زیاد است اما ارائه درصد نیاز به یک مطالعه جدی علمی دارد ولی برای نمونه میتوان به استفاده از عرق نعناع و عرق بیدمشک ونیز انواع دمنوشها اشاره کرد.

استفاده معمول مردم از آموزه های طب سنتی اغلب مشکلی ایجاد نمی کند اما مهم ترین مشکل در این زمینه، مداخلات درمانی است که به نام طب سنتی در حال انجام است و با عوارض بعضا غیر قابل جبران همراه می باشد.

به طور مثال افراد غیر پزشک که حتی نمی توانند بیماری را تشخیص دهند به مداخله پرداخته و به تجویز دارو می پردازند و متاسفانه مردم با ناآگاهی از این مساله که حتی داروی گیاهی درصورت تجویز نادرست عوارض شدیدی به همراه دارد؛ به سلامتی خود صدمه می زنند و این مساله باعث  بروز مشکلات بعضا خطرناکی می شود.در این خصوص می توان به حجامتهای بی دلیل و نادرست، استفاده بی رویه از زالو و عوارض آن اشاره کرد.

 

فاطر24: نظر شما راجع به خام گیاه خواری چیست؟ و آیا این شیوه درمان هم جزیی از طب سنتی است؟

 نظر طب سنتی ایران بر مصرف متنوع از تمام مواد غذایی است تا از همه انواع مواد غذایی بهره ببریم و حتی نباید یک نوع ماده غذایی خاص برای چند وعده استفاده شود.

 

فاطر24: اصول درمانی طب سنتی به چه شکل است؟

 طب سنتی ایران با اصلاح روش زندگی و عادات غذایی فرد و در صورت نیاز استفاده از داروهای گیاهی به درمان میپردازد و در صورت نیاز از کارهای دستی مثل ماساژ و حجامت و فصد و زالو نیز می توان در جای خود استفاده کرد که موارد استفاده بایستی کاملا بر اساس منابع علمی و نه خودسرانه باشد.

 

فاطر24: به عنوان یک پزشک متخصص طب سنتی چه توصیه ای برای حفظ سلامت افراد جامعه دارید ؟

  اولا از فعالیت بدنی و ورزش غافل نشده و از غذاهای اصیل ایرانی استفاده کنند و نیز قدر سلامتی خود را بدانند و در زمان بروز  بیماری فقط و فقط به پزشکان، چه در طب جدید و چه در طب سنتی مراجعه کنند.


انتهای پیام/ نیک زاد

 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین